Sunday, April 24, 2011

Alhamdulillah.... Akhirnya....

Salam semua... hari ni happy sangat-sangat.... berita yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba juga... Alhamdulillah, akhirnya Jaja disahkan pregnant.... :) Syukur... syukur.. sebenarnya last two week dah tahu pregnant sebab buat urine test... tapi bila pegi scan kat klinik, doktor bgtau baby takde... mengelabah gak masa tu... ikut kiraan dah 6weeks (doktor yg kira).. doktor cakap ada 2 kemungkinan.... 1) bukan 6 weeks... 2) pregnant luar rahim.... so doktor suruh datang semula lagi 2weeks untuk scan balik....

hari ni la hari yang ditunggu-tunggu.... sebelum keluar rumah tadi memang berdebar-debar... sampai je klinik lagi rasa berdebar....rasa dalam klinik tu diaorang tak on aircond... peluh berjurai-jurai... hahahaha... bila nurse panggil nama rasa tak tentu hala pulak... nervous sangat-sangat tadi... bila doktor scan dan nampak kedudukan baby (bukan baby tapi kantung) rasa lega...rupanya baby baru 7 weeks... kecil lagi... nak nangis pun ada... 1st time pregnant katakan... balik je dari klinik sampai sekarang ni (dok update blog) senyum sorang-sorang... gembira tak terkata.... mungkin ini yang dirasai oleh semua bakal-bakal ibu yang menanti kehadiran baby.... Ya Allah, Besar Sungguh KekuasaanMU. Selamatkan lah aku di dunia dan diakhirat... Amin...



2 comments:

  1. huarghhh... tahniah :) jage kesihatan elok2 ..baca ni untuk panduan..mana yg baik ikut.. :)

    http://miszsheyla.blogspot.com/2011/11/rahsia-yahudi-mendidik-anak-semasa.html

    ReplyDelete